2011. április 22., péntek

Föld Napja


A Föld Napja már 41 éve minden évben megrendezésre kerül, melynek az elsődleges célja környezetünk védelme, és a környezettudatos viselkedés megismertetése az emberekkel.
1970 április 22-én Dennis Hayes kezdeményezése alapján volt az első Föld Napja az egyesült államokban, mely napjainkra már történelmi jelegű eseménnyé nőtte ki magát ,nem csak Amerikában, hanem az egész világon. Hatására az USA-ban szigorú szabályozásokat vezettek be hogy védjék a levegő és a vizek tisztaságát, számos új környezetvédő szervezet is alakult, és rengeteg ember változtatott életmódján, és tért át egy környezettudatos életvitelre.

Kaliforniában 1989 tavaszán létrehozták a Föld Napja Nemzetközi hírközpontot, melynek elsődleges célja volt, hogy az egész világon elterjessze a kezdeményezést, és mindenki csatlakozzon különféle akciókkal, programokkal, melyek segítenek eljuttatni az emberekhez ennek a különleges ünnepnek a fontosságát, és megértetik velük, hogy miért is kell odafigyelniük a körülöttük lévő világ tisztaságára.

Köszönöm,
Poppy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése